Personalisatie

Plastic kaarten kunnen worden voorzien van identificatiegegevens. Een naam, nummer of pasfoto zijn enkele visuele mogelijkheden om personen te controleren.

Ook kan een kaart digitaal gelezen wordend door middel van een Barcode of QR-code die met kassascanners gelezen kunnen worden.

Barcode of QR-code

Barcodes of QR-codes worden geprint op een PVC kaart meestal op een witte achtergrond. De Barcode wordt bij voorkeur in het zwart afgedrukt.

Verschillende Barcodes worden vandaag gebruikt zoals: EAN13;  EAN8;  Code39;  code128;  2/5 interleaved en nog vele anderen. Voor een eigen interne codering is de Code128 ideaal. Deze is alfanumeriek en kan zowel hoofd als kleine letters aan. Hij kan tevens erg klein worden afgedrukt.

Thermoprint

Een thermoprint verkrijg je door een druk-kop te verwarmen en het druk-lint zal dan een reactie aangaan met de kaart zodat de inkt van een druk-lint in de kaart wordt gesmolten.

Zo kan je verschillende variabele gegevens uit een bestand in de kaart branden zoals een nummer en/of een naam

Magneetstrip

Afhankelijk van het gebruik kan worden gekozen voor Hico of Lowco maar let wel op dat uw lezer de gekozen strip kan lezen. Een Hico magneetstrip wordt aanbevolen bij intensief gebruik zoals toegangs registratie waarbij een kaart dagelijks vele malen wordt gebruikt. Lowco magneetkaarten gebruikt men eerder bij kaarten die je bijvoorbeeld maar 1 keer per week gebruikt zoals een tankkaart.

Embossing

Bij embossing stans je de karakters uit de kaart. Het PVC wordt vervormd volgens het karakter. Bij deze techniek bestaat er slechts de keuze uit 1 type karakter en dat is Simplex (zie kredietkaart). Accenten en tekens en kleine letters zijn niet toegestaan en men kan max. een 32 tal karakters per regel op een kaart plaatsen.

Contactloze kaarten (RFID)

RFID staat je toe om gegevens uit een kaart te lezen / schrijven zonder dat er contact nodig is tussen de chip in de kaart en de terminal. Men houdt de kaart voor de lezer en de deur gaat open , de puntjes worden bijgeschreven op de kaart of de betaling wordt van de kaart gehaald. Gebruikt bij Toegangscontrole, Interne betaalkaarten,  Identificatie of multiservice kaarten indien meerdere van voornoemde applicaties worden toegepast.
> Vraag prijs aan